Oppskrifter

mandag 28. mars 2011

Heklet dåpskjole

Så var dåpen overstått, og jeg kom plutselig på at dåpskjolen er noe jeg desidert må blogge før den pakkes bort. 


Jeg syntes også denne gangen at barnet mitt hadde den fineste kjolen av alle som ble døpt samme dag.  Har en forkjærlighet for heklede kjoler fremfor sydde med masse tyll og stæsj.  

                           

Min farmor (og læremester) heklet kjolen da min lillebror skulle døpes for tjue år siden (!).  Etter den tid har den ligget ubrukt frem til mine to små ble døpt i den samme kjolen.  Jeg vet dessverre ikke hvor mønsteret kommer fra, men har lett litt rundt i etterkant, og kan ikke finne oppskrift på en eneste kjole som er vakrere enn denne.  Mulig jeg er litt vel partisk her, men det må jo være lov!


Til kjolen følger det med lue og en krage.  Jeg har lyst til å brodere inn navn og dato på barna som har båret kjolen til dåpen i fôret, men vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det enda.  Av frykt for å ødelegge dette vakre klenodiet må jeg nok fundere litt på det før jeg går i gang. 

5 kommentarer:

 1. Så utrolig nydelig kjole! Heldige barna som får bruke den! :)

  SvarSlett
 2. Kjempenydelig! :) Og enig med deg, de heklete kjolene er de flotteste. Min bestemor heklet til meg, og den har også mine barn blitt døpt i :) Og jeg tenker og veldig på å få brodert inn navn og dato, men har ikke funnet en god løsning enda.

  Klem

  SvarSlett
 3. Nydelig dåpskjole! Og så koselig når den er brukt av flere i familien:)
  Genial kjørepose under her også! Sånne kunne du sikkert solgt masse av! Men det er kanskje bittelitt jobb å lage de...? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oppdaget denne siden akkurat nå men ser den er fra 2011 så broderiene er nokk gjort for lenge siden.
   Jeg har heklet fem dåpkjoler,den siste skal bruken nå 25 november og har brodert navn og dåpsdato på alle dåpsbarna.Synes det er enklesr å sy med attersting,da er det lettere å forme bokstaver og tall.Har først tegnet et utkast på papir før jeg tegnet over på stoffet.Har brult vanlig gråblyant for det kan vaskes bort om det skulle bli noen feilstrek.Guttenavna har jeg sydd med blå brodertråd og jentenavn har jeg sydd med rosa tråd.
   Kjolen her var aldeles nydelig og er enig at heklete båpkjoler er di fineste.


   Slett
 4. Det var en aldeles nydelig dåpskjole.
  Jeg liker også de hkelede best.
  Kan du være så snill å dele mønsteret med meg?

  SvarSlett