Oppskrifter

fredag 3. desember 2010

Ventetid...

Mitt aller første tantebarn skal få sin egen Mariusgenser med tilhørende klaffelue, etter ønske fra den vordende mor.  Oppskriften er hentet fra Dalegarn hefte 229.  Settet er strikket i Dale Baby Ull.

Raglansfelling og god høy hals gjør denne genseren til en fryd både for den som strikker og for brukeren.  Så og si ingen montering og ingen klumpete sømmer - perfekt!


Lua blir litt rar i nyfødt-størrelse siden mønsterborden er like bred på alle størrelsene, men søt ble den nå uansett.  Jeg fikk litt garn til overs, så det spørs om ikke jeg strikker ei lue til i neste størrelse, for denne kan umulig passe særlig lenge!  Egentlig skal det lages en pompong slik at det blir topplue, men jeg syns det ble litt for mye av det gode.  Klaffene derimot ser ut til å være supre på ei så lita lue. Så kommer spørsmålet; skal jeg sette i gang med et lignende sett til min lille knøtt? Stakkaren har ikke fått så mye som en eneste liten sokk fra sin mor....det er så mange andre som produserer i slekta mi, at jeg har outsourcet den biten ;0)

Selve fødselen kan jeg vel ikke akkurat sette bort til noen andre, så jeg prøver å smøre meg med tålmodighet og pusle rundt med smått og stort.  Venting er slettes ikke morsomt, men jeg prøver å kose meg mest mulig! 

Ønsker alle ei riktig god helg!

3 kommentarer:

  1. kjempe fint sett. heldig tante gutt iallfall!! Ha en flott helg :) Og lykke til med fødsel!

    SvarSlett
  2. Wow - så utrolig snilt å strikke Mariusgenser til tantebarnet! Her ligger det mye omtanke :) Kjempefin ble den! Og lykke til med siste etappe :)

    SvarSlett