Oppskrifter

torsdag 19. august 2010

Smitt og smule

Dette innlegget blir en hyllest til Smuleblogg - rett og slett fordi jeg har hatt denne bloggen i tankene store deler av ettermiddagen i dag. 

Mens vi enda bodde i Qatar surfet jeg rundt og hentet ideer på nettet til ting jeg ønsket meg eller ville lage når vi bare kom oss hjem til Norge.  Alle idéene ble sirlig notert ned og er nå blitt til ei liste jeg har begynt å tikke av etterhvert som ting blir gjennomført eller kjøpt inn.  På denne lista står flere punkter inspirert etter bloggen til Jannike.


Her om dagen vant jeg give-awayen på Smuleblogg, og i lykkerus over dette gikk jeg i dag til verks og skaffet meg en Electrolux Ergorapido etter at Jannike skrøt av den i sin følgjetong om Flotte ting - og ting som ikke helt svarte til forventningene


Herligheten står nå til lading og jeg gleder meg til å bli kvitt alle havregrynene som vesla så fint sopte på gulvet under kveldsmaten!  

Ikke nok med dette, så lå jommen meg pakken fra Smuleblogg i posten i dag også - for et sammentreff!  Jeg blir yr og glad som et lite barn når jeg får pakke i posten, og i dag hadde jeg all mulig grunn til å smile mens jeg pakket opp, for jeg visste hva den inneholdt!  Nå mangler kun noen usle skuffefronter fra IKEA, så skal et nyoppusset barnerom få prege bloggen med denne sjarmerende karen på veggen!  


Tusen takk for den flotte gevinsten, Jannike - bildet svarte absolutt til forventningene!  ...og hvis noen skulle være i tvil; Smuleblogg er absolutt verdt et besøk både titt og ofte!

mandag 16. august 2010

Borte bra?


Nei, det er ikke bra å være så lenge borte fra bloggen....man får altfor mange prosjekter som skal avbildes og ideer i hodet.  Til slutt bare hoper deg seg opp til det går i stå, og så venter man enda litt lenger i håp om at det skal løsne igjen. 

Jeg prøver å beskrive og bortforklare den lange bloggepausen i sommer, i stedet for å kjede dere med detaljer viser jeg heller fram de to produktene som jeg har klart å ferdigstille i løpet av mitt fravær.  Det er ikke så mye, men antall oppstartede prosjekter har jeg derimot ikke oversikt over.  Jeg har vært veldig vinglete i det siste.  Skulle helst prøve ut alt det nye garnet med en gang, men ble ikke fornøyd med det ene, så det andre....kort fortalt har jeg en del saker i strikkekurven som venter på at jeg skal bestemme meg for å rekke opp, trist men sant. 

Disse to teppene er jeg tvert imot kjempefornøyd med.  Det ene skal gis bort til ei søt lita jenta som kom til verden i juni, og gutteteppe blir nok en gave til et nurk som er ventet i begynnelsen av desember.


Lun Bris Sommerbabyteppe er strikket etter oppskrift fra Pickles, det gikk veldig raskt å strikke når man bare ble vant til alle fargeskiftene hele tiden.  Garnet er helt ulikt annet bomullsgarn, det glir ikke like lett på pinnene fordi det er ujevnt, men den syltynne tråden som er spunnet rundt den tjukke, gjør at det likevel går smidig unna. Mønsteret er lett å følge, og garnet gjør at effekten i mønsteret definitivt kommer til sin rett. 


Med ønske om en fin uke til dere alle....