Oppskrifter

torsdag 30. september 2010

Neimen uffda!

Når Pickles kommer med supertilbud på det beste garnet jeg noen gang har strikket med, ja da er det vel lov å øke garnlageret litt?


 Vips var 17 nye nøster på vei i posten, gitt!  Jeg gleder meg som en liten unge =)

lørdag 25. september 2010

Nytt garn?

I et svakt øyeblikk, svingte jeg innom min faste garnbutikk uten noen mål og mening.  Det pleier sjelden å ende med tom pose, ei heller denne gangen.  Etter å ha ryddet gjennom og sortert bare deler av mitt garnlager og håndarbeidsutstyr har jeg lagt bånd på meg selv mot å handle inn nytt.  I hvert fall hvis jeg ikke engang har noe prosjekt på gang som krever supplering.  Dette kjøpet ble dermed et dobbelt brudd på mine selvpålagte lover.  Fargen er bare helt nydelig, og garnet supermykt.  Jeg har aldri vært borti dette før, og heller aldri sett det i hyllene.  Det minner om, og har samme strikkefasthet som babyull.  Noen som kjenner det igjen?
I handlingsøyeblikket hadde jeg ikke den minste idé om hva dette skulle bli til....Vel, nå har jeg for første gang et prosjekt på pinnene som det skal klippes i.  Jeg er mildt sagt spent på hvordan dette vil ende, men har alliert meg med min mor når jeg kommer til den traumatiske sy- og klippeprossessen. 

Fortsettelse følger...
 

Ønsker alle en riktig god kveld og en herlig søndag. 

tirsdag 14. september 2010

Lag bok av bloggen din

Mitt inntog i bloggeverden startet mens vi bodde i Qatar.  Jeg opprettet en privat blogg som familie og venner kunne logge seg inn på for å lese om livet vårt i det store utland.  Jeg valgte å holde den privat ettersom jeg ukritisk la ut masse bilder av gullungen vår så besteforeldre og andre inviterte kunne følge med på utviklingen.

Nå som vi har returnert hjem, kom behovet for å ha ei minnebok for vår egen del.  I stedet for å bruke timesvis på å klippe og lime i album, noe jeg vet av erfaring blir et evighetsprosjekt som gnager mer på samvittigheten enn det gagner familien, valgte jeg ganske enkelt å bruke den nette sum av kr.600,- på denne boka. 
Dyrt, vil mange påpeke, og jeg er så hjertens enig, men hva gjør vel det når kvaliteten er så god som dette? Jeg er kjempefornøyd med resultatet og det var superenkelt å bestille.  Inne på nettsidene til The cutest blog on the block, kan du med noen få tastetrykk bestille en nedlastbar pdf-fil (veldig billlig), soft-cover eller hard-cover innbundet bok.  Man har mulighet til å redigere og finjustere, ta bort innlegg man ikke ønsker å ha med også videre.  Jeg gjorde det veldig enkelt;  lastet opp hele bloggen, automatisk tilpasning for å spare plass og bestill.  Skulle jeg gjort det om igjen ville jeg tatt meg bryet med å laste opp de første bildene i full kvalitet, og finjustert litt mer, men på 300 sider ble det litt mye jobb.....

To år av livet vårt, godt dokumentert og samlet mellom to flotte permer!

Boken sendes fra New Zealand, jeg ble lovet levering etter 4 uker, men boka lå i postkassen etter kun to og ei halv uke.  Kan trygt anbefales!

lørdag 11. september 2010

Sommerfuglermer i høstmørket

Denne nydelige toppen har jeg hatt liggende en god stund i håp om at den skulle passe på den lille prinsessa vår.  Øyeblikket er trolig her, men jeg tør ikke prøve den på henne i frykt for at hun skal innlemme den i sin kjole-dille-kolleksjon, som hun krever å gå med i barnehagen.  Utenfor høljer regnet ned, og vinden har ult rundt husveggene et par dager nå, så sommeren er definitivt over.  Dermed får denne florlette toppen heller pakkes ned i påvente av varme dager og en annen jåledukke.  Den er nok for liten igjen til neste år er jeg redd.
 Mønsteret har svigermor funnet i et Familienblad for et par år siden, ordentlig gøy å strikke.  Det er ikke alltid bomullsplagg blir som forventet, men denne ble kjempelekker spør du meg!

 

tirsdag 7. september 2010

Hardanger-skjønne gardiner

Selv om jeg stort sett leser håndarbeids-blogger kan man ikke komme utenom alle de nydelige interiør-bloggene som fins rundt omkring.  Jeg ramler stadig over noen nye, og blir like imponert hver gang!  Jeg skulle så inderlig ønske at huset mitt var fylt av hjemmesydde puter i en koselig vinduskrok, eller at barnerommet var fylt med selvlagde vimpler og sengetøy.


Jeg er redd akkurat det bare blir med drømmen....men jeg har realisert ett av mine drømmeprosjekter etter at vi flyttet inn i huset; Kjøkkengardiner med brodert hardangersøm.  Jeg er fryktelig svak for denne typen broderier.  Jeg innrømmer glatt at lommen foran på selebuksa jeg brukte i russetida, hadde en påsydd kant i hardangersøm, og den var jeg som 18åring kjempestolt av! 


Dilemmaet med min svakhet for disse sirlige broderiene oppstår først når jeg er ferdig med et broderi....jeg bruker jo ikke duker, og i hvertfall ikke den typen brikker som et hardanger-broderi ofte blir til. 

Lykken var derfor stor når jeg kom på designet til disse kjøkkengardinene mine.  De har hengt på kjøkkenet helt siden vi flyttet inn.  Den broderte kanten er sydd på noen ferdigsydde kapper fra Åhlens, og jeg er fortsatt fornøyd  med resultatet.  Tanken var at når jeg ble lei disse som hverdagsgardiner så kunne jeg bare flytte broderiet over på noen røde kapper og bruke dem til jul.  Det spørs om ikke den idéen skal realisert snart.  Vi bør nemlig komme i gang med å pusse opp 80-talls kjøkkenet vårt snart, men frem til det skjer henger kappene mine trygt!