Oppskrifter

tirsdag 21. desember 2010

Nydelig nyfødt julegave!



Dagen etter termin kom vår etterlengtede lille Niclas til verden 12.desember.  Familien er fullkommen, vi nyter dagene i lykkerus og kunne ikke bedt om en bedre inngang til julehøytiden.  Resten av året skal vi nyte rolige familiedager og hverandre. 

Vil med dette benytte anledningen til å ønske dere alle ei riktig god jul.
Med mindre bloggelysten bobler over i romjula, gleder jeg meg til en besøksrunde hos dere alle på nyåret.

Stor klem fra en lykkelig og stolt tobarnsmor.

søndag 12. desember 2010

Bad Monkey ape med klær på!



Charlotte med bloggen Bad Monkey, har lagt ut sin egen gratis oppskrift på denne superherlige apekatten.  Jeg har registrert at den er meget populær, og det er ikke uten grunn.  Er den ikke bare helskjønn?!

Egentlig er denne apen vel så søt uten klær, men når jeg nå valgte å hekle den i brun, følte jeg av en eller annen grunn at den ble litt for naken.  Ikke at ei lita snekkerbukse varmer så mye i snøen, men litt mer påkledd og anstendig følte jeg likevel at den ble.

Bad monkey lager utrolig mye fint som hun også selger i Epla-butikken sin.  Vel verdt et besøk dersom du ikke allerede har vært innom!

God helg, folkens...

fredag 10. desember 2010

Smetteskjerf i miniutgave

En og en halv håndballkamp tok det meg å strikke dette smetteskjerfet i nyfødt-størrelse.  For et herlig strikketøy å ha mellom hendene.  Det vokste virkelig ut av ingenting, og man trenger slettes ikke tenke mens man holder på. 


Jeg har aldri tenkt over hvordan disse skjerfene er konstruert tidligere, men ble virkelig overrasket over hvor lettvint det faktisk var.  Oppskriften er sakset fra et sett fra Garnstudio som jeg ikke finner igjen, men dette er så enkelt at jeg husker den i hodet: Legg opp 4 masker, øk i hver side på annenhver pinne til 24 masker.  Strikk til arbeidet måler 8cm.  Sett annenhver maske på en hjelpepinne, strikk 4cm, plukk opp og strikk de andre 12 maskene like langt.  Samle alle 24 maskene og strikk til 40 cm.  Fell så på annenhver pinne til du har 4 masker igjen.  Fell av!

 Jeg holder på å forbruke garnet fra Pickles som jeg kjøpte på salg tidligere i høst.  Skjerfet er strikket i samme garnkvalitet som halsen i forrige innlegg.  Mykt og deilig, lett som en fjær i enkel tråd på pinne 2,5. 

torsdag 9. desember 2010

Rustrød hals

Min andre hals kom av pinnene for en god stund siden, men den har blitt liggende med sine to tråder som skulle festes i strikkekurven siden da.  I dag fikk jeg endelig karret meg til å ferdigstille den slik at den kan pakkes pent inn og sendes nordover i fylket. 

Oppskriften er den samme som før, men denne gangen har jeg strikket i dobbelt garn Pickles Merino Lace i fargen "røde epler".  Den ble tykkere og varmer nok betraktelig mer enn den første varianten, men mønsteret kommer mer fram i den blå utgaven.  Jeg klarer ikke helt bestemme meg for hvilken jeg liker best,  og det er kanskje like greit siden jeg kun tar hensyn til fargen når jeg velger hvem av mine venninner som skal få hvilken.


fredag 3. desember 2010

Ventetid...

Mitt aller første tantebarn skal få sin egen Mariusgenser med tilhørende klaffelue, etter ønske fra den vordende mor.  Oppskriften er hentet fra Dalegarn hefte 229.  Settet er strikket i Dale Baby Ull.

Raglansfelling og god høy hals gjør denne genseren til en fryd både for den som strikker og for brukeren.  Så og si ingen montering og ingen klumpete sømmer - perfekt!


Lua blir litt rar i nyfødt-størrelse siden mønsterborden er like bred på alle størrelsene, men søt ble den nå uansett.  Jeg fikk litt garn til overs, så det spørs om ikke jeg strikker ei lue til i neste størrelse, for denne kan umulig passe særlig lenge!  Egentlig skal det lages en pompong slik at det blir topplue, men jeg syns det ble litt for mye av det gode.  Klaffene derimot ser ut til å være supre på ei så lita lue. 



Så kommer spørsmålet; skal jeg sette i gang med et lignende sett til min lille knøtt? Stakkaren har ikke fått så mye som en eneste liten sokk fra sin mor....det er så mange andre som produserer i slekta mi, at jeg har outsourcet den biten ;0)

Selve fødselen kan jeg vel ikke akkurat sette bort til noen andre, så jeg prøver å smøre meg med tålmodighet og pusle rundt med smått og stort.  Venting er slettes ikke morsomt, men jeg prøver å kose meg mest mulig! 

Ønsker alle ei riktig god helg!