Oppskrifter

torsdag 20. oktober 2011

Tante-Trine-sokker

Sokke-strikk er ikke min favoritt...egentlig litt rart siden det går relativt fort og absolutt er det "strikkeplagget" som blir mest brukt.  Det er vel i grunnen det at jeg aldri har lært meg å strikke hæl uten mønster og at det bråker foran TV'en med fem pinner.  Jada, jada...jeg har hørt om bambuspinner og annen lydløs luksus, men har ikke investert i mer enn ett sett med disse foreløpig.

Uansett, for en tid tilbake ble sokkegarnet "Ida" kjøpt inn hos Sparkjøp.  Her skulle det strikkes nydelige knee-highs til meg selv og Ihlse Jacobsen-støvlene jeg enda ikke har kjøpt/fått (ønske, ønske).

Jeg prøvde meg på tå-opp varianten...kanskje iveren kom hvis jeg lærte meg en ny måte å strikke sokker på?  Men nei...etter 3-4 forsøk, en halv sokk med stygg hæl og altfor tynne pinner ble prosjektet lagt på hylla.  Støvlene var jo ikke i hus enda, så det hastet ikke!


Før nå; Tante Trine fryser på føttene i sin nye nydelige, men gulvkalde leilighet, og hun ønsket seg så sårt noen (sitat: ) "originale Qano-sokker".  Slikt gir en jo en tupp bak, og dermed så disse raggene dagens lys.  Dobbelt garn og dobbel pinnestørrelse = dobbel fart og ferdig i en fei!  Forhåpentligvis dobbelt så varme også. Slit dem med helsa, kjære søss!


Ps. Disse sokkene er nok for tjukke til å bruke i støvler, de er ment til sofaslumring.
Psps.Tante bruker et halvt nummer større enn meg så forhåpentligvis sitter de litt mer perfekt på henne enn på mine føtter.



1 kommentar:

  1. Sofa-slumre-sokker er de beste sokkene spør du meg! Og jeg smilte og nikket for meg selv når jeg leste, dette er heeeelt meg, dobbelt garn og tykkere pinner gjør susen! ;)

    Kjempeflotte sokker! Tante Trine blir fornøyd ;)

    Stor klem

    SvarSlett