Oppskrifter

onsdag 28. september 2011

Permisjonsbroderi

Jeg klarer ikke helt å tidfeste når dette broderiet ble kjøpt inn (bestilt hos Ateljé Margaretha), men vet at det var i god tid før jul et eller annet år....siden den gang har jeg brodert uttallige timer mens jeg har hatt permisjon med førstemann.  Det har vært framme flere ganger i heten i Qatar, og jeg må innrømme at det føltes litt spesielt å brodere snø på vinduskarmen i 40 graders varme.

Siden det nå går mot mørkere tider frister det å brodere litt igjen, og hvis det noen gang skal være riktig å sette seg som mål å bli ferdig med dette evighetsprosjektet må det vel være nå; i god tid før jul, mot slutten av permisjonen med sistemann.

La oss håpe at dette motivet forblir et permisjonsbroderi og at jeg nå kan gå inn i sluttfasen, ikke bare nok en etappe på veien.  Vi har ikke planer om flere barn, så det er nå eller aldri! ;0)



lørdag 24. september 2011

Kort som tar lang tid å lage.....

......er IKKE min sterkeste side.  Jeg har litt scrappe-utstyr, men tyr svært ofte til farget papir og et bånd - vips ferdig!  Dette fanstastisk nydelige kortet fikk vi sammen med en liten oppmerksomhet da vi huset tidligere nevnte vennepar ei helg.  Helt utrolig at det går an å lage noe så fortryllende av papir m.m.


torsdag 22. september 2011

Barselgave



En ny verdensborger fortjener en liten oppmerksomhet.
Hennes mor og jeg ble kjent da vi begge gikk gravide med forrige mann, nå er vi flyttet hver til vårt, men heldigvis er facebook kjapt ute med nyheter når småtroll ser dagens lys.

Ei lita eske med lue og sokker ble sendt nordover med posten i dag.




fredag 16. september 2011

Lange volanger


For noen helger siden hadde vi besøk av ei scrappefrelst venninne og familien hennes. Hun hadde googlet seg frem til interessante scrappe-butikker i området som hun gjerne ville besøke, og jeg hang villig med. Jeg er ingen ivrig papirkunstner selv om jeg har både en og to esker med diverse utstyr til dette. Noe overrasket kom jeg over dette "garnet" i Kort & Godt sitt butikkutsalg i Ganddal.

Min venninne fortalte ivrig om hvor fint det ble, du skulle bare strikke i øverst hullrad i "gassbindet" (det føles litt sånn i hendene ;0) og vips tryllet de lekreste volanger seg frem i strikketøyet.

Jeg må si meg svært fornøyd med utseende så langt, men hjelpe meg her må jeg virkelig hente frem hver en nerve av tålmodighet. Selve skjerfet vokser egentlig ganske raskt, det er bare det at det tar altfor lang tid per maske. Man må rulle ut garnet slik at det ligger strekt over fingeren før man strikker masken.....dette blir definitivt ikke fullført denne helga, men et fint "en maske her og en maske der" -prosjekt.

Kanskje jeg kan pynte meg med dette til nyttårsaften?



fredag 2. september 2011

Oppbevaring av rundpinner - løsningen!

Jeg har lenge fundert, grublet og vært på let etter en pen og oversiktlig måte å oppbevare rundpinner på.
G-Anette lager de lekreste mappene, og jeg skulle gjerne satt kloa i et par av hennes smarte etuier.
Dessverre har jeg ikke troen på egne sykunnskaper, så jeg dropper å kopiere dem ;0)

I dag kom jeg over en superflott tutorial hos Sew Mama Sew.  Mappene er egentlig beregnet til skolebruk, men jeg så umiddelbart potensiale til noen enkle men full ut brukervennlige rundpinne-etuier.  


Her er det bare til å sette seg ned og produsere for så å sette pinnene fint inn i en ringperm! Stort mer oversiktlig kan det knapt bli ;0) Ringpermen kan i tillegg få et stofftrekk laget etter denne tutorialen, så er nerde-prosjektet komplett!