Oppskrifter

mandag 11. april 2011

Rekonstruering av mystisk strikkejakke


Det er ikke til å legge skjul på at noen strikkeplagg blir brukt mer enn andre.  Det er slett ikke alltid at passformen blir slik en har tenkt eller at plagget er praktisk anvendelig når det kommer til stykke.  Denne strikkejakken havner derimot i den andre kategorien; de klærne som rett og slett blir utslitt av bruk! 


I vår familie går babyplagg i arv, men det er sjelden de blir så mye brukt at det trengs stopping slik som noen har utført på underarmen! Det mystiske med denne jakken er at ingen vil ta på seg æren av å ha strikket den.  Ingen kjenner den igjen eller vet hvor den kommer fra.  Jakken er egentlig ganske enkel, men praktisk og pen raglanfelling gjør at den sitter som et skudd! 


Som kjent vokser babyer fort, og snart er denne jakken for liten.  Jeg har fullstendig lagt min elsk på den og hopper uti prosjekt rekonstruksjon!  Jeg har aldri strikket noe uten mønster, så dette blir spennende...har tatt utgangspunkt i den opprinnelige maskeantallet, sammenlignet med andre mønstre i samme garnkvalitet og lagt til slik at jeg tror jeg strikker til en ettåring.  Da har jeg ei favorittjakke til neste vinter også....hvis dette prosjektet blir vellykket da.  Jeg strikker i tynn Abuelita fra Pickles - deilig og mykt - akkurat slik som denne jakken skal være!

Ønske meg lykke til...det trengs!


3 kommentarer:

 1. Så spennende! Og så mystisk at ingen vil ta æren for den opprinnelige jakken :)
  Men det ser bra ut så langt, dette klarer du helt fint :) Veldig flott jakke, skjønner godt den har vært populær.

  Klem

  SvarSlett
 2. Det største kompliment til et strikkeplagg er at noen bruker det til det må lappes! Da er det høyt elsket. Lykke til med gjenkonstruksjon!

  SvarSlett
 3. Så spennande! :)
  Utrulig fine jakke.... Syns det er veldig fint med mønster i strikket! :)

  Masse lykke til! :)

  SvarSlett