Oppskrifter

tirsdag 3. mai 2011

Eksem og klorevotter...


Vår minste skatt har fått småbarnseksem, og mor har derfor gått til anskaffelse av både kremer og medisin.  Likevel klør og klorer han seg hver gang han sover.  Klorevottene vi fikk fra tante har vist seg å være livreddende de siste ukene.  Hun hadde to par liggende som søskenbarnet aldri har hatt bruk for.  To par er likevel altfor lite siden hendene (og vottene) konstant er i munnen og blir suttet på.  De må byttes ofte!  Svært så fornøyd med min egen oppfinnsomhet fant jeg derfor fram symaskinen og mannens slitte t-skjorter.  Klippet av alle t-skjorte ermene og produserte fire nye par på 7 og et halvt minutt.  (Nøyaktig, for eggene vi spiste til frokost like etterpå var på grensen til hardkokte...) 

I min iver tok jeg fram saksa og klippet av alle opphengs-stroppene jeg fant på mine cardigans (to fluer i en smekk, jeg irriterer meg alltid over at de kiler nedover ryggen eller havner på utsiden av genseren) samtidig som jeg fant frem en rest med smalt silkebånd etter dåpen.  Det siste anbefales, selv om ideen med stroppene i utgangspunktet var god er resultatet heller søppel etter en runde i vaskemaskin og tørketrommel.  Silkebåndene derimot holder seg like fine enda!

Orginalen til venstre og min kopi til høyre.

Jeg vet ikke hva slike votter koster - sikkert ikke mye, men disse er tilnærmet gratis - og så til de grader gode å ha en søndagsmorgen når kjøpeparene er klissvåte og butikkene stengt!

2 kommentarer:

 1. Kjempelurt! Gjenbruk er bra :) :)
  Håper eksemen gir seg om ikke lenge :)

  Klem

  SvarSlett
 2. Kjempesmart med slike klø-votter da. Det har jeg aldri sett før.

  Den mellomste her var også veldig plaget av atopisk eksem som liten. Jeg smurte ham daglig med en krem jeg kjøpte på apoteket som heter Aderma Exomega (face and body) Denne inneholder havre (eller var det hvete...) og ikke noe skumle greier. Den hjalp kjempebra. Den har også hjulpet på snuppas hormonutslett etter fødselen, og mine vintersprukne fingre. Så denne kremen vil jeg absolutt anbefale deg å prøve hvis du ikke har gjort det. Lykke til!

  SvarSlett