Oppskrifter

mandag 31. mai 2010

Fargerik pastell

Mitt kommende babyteppe har gått fra sarte rosanyanser til fargerik pastell.  Fort gjort når man tar det man har av bomullsgarn. 


Vi har hatt ei rolig helg fylt med mye lek, sang, dans og moro.  Internett-radio er et must hvis du noen gang skulle finne på å bosette deg i utlandet.  Jeg har vokst opp med at radioen ofte stod på som koselig bakgrunnsstøy mens mamma gjorde husarbeid.  Derfor er en formiddag med norsk radio og håndarbeidet i fanget ordentlig helgeidyll for meg.  Nora og jeg har til og med heklet litt sammen...jeg må si jeg ble imponert når to åringen danderte brikkene så pent på bordet før hun løp rundt og fant byggeklosser i riktige farger til å sette oppå heklelappene!  Etterhvert gikk hun tom for farger, og da var det ikke så nøye lenger. 

Denne uka er det stor fare for at håndarbeidskos må komme i siste rekke.  Nå er det åtte døgn igjen til eksamen i Skatterett.  Best å fordype seg i mer eksamensrettet lesing enn alt det koselige man kan lese om på internetts blogger....

lørdag 29. mai 2010

Seks sekskanter



Takket være nye bekjentskaper i bloggverdenen og et kjapt søk på Ravelry kom inspirasjonen over meg og restegarnskurve min i går kveld.  Heldigvis!  


To nøster mandarin petit fra Sandnes Garn er i ferd med å ta slutt.  Resultatet er seks, søte, små sekskanter.  Jeg får lete etter en farge og to til som kan passe sammen, alternativt blir de vel liggende til jeg kommer hjem og får supplert med passende farger.

Jeg har ikke helt bestemt meg for hvor stort det er meningen at dette teppet skal bli, men fargesammensetningen tyder vel på at det blir et vognteppe til slutt. 

Mens jeg heklet på disse lappene satt jeg og funderte på om det kanskje skal bli mitt første forsøk på å lage til en pen bakside og fore teppet.  Ser det for meg i hodet, men tiden vil vise om det blir like pent som jeg ser for meg.  Tips tas i mot med stor takk!


onsdag 26. mai 2010

Her hamstres det.....


En av fordelene med å bo i Qatar er at det finnes et overveldende utvalg av fargerike stoffer her.  Ja, det er litt for fargerikt etter min smak - jeg er ikke helt på "Bollywood-bølgen" enda.  Det er heller ikke noe å si på prisen, hverken for tekstilene eller å få sydd klær hos skredderen.  Jeg har derfor kjøpt inn og bestilt både tunikaer, silkekjole, flere skjørt og jakker de siste ukene.  Det blir spennende å se resultatet!

                             

Dagens innkjøp bærer preg av at jeg skulle ønske at jeg var flinkere med symaskinen, og at jeg gjerne skulle gjort noe med planene om å lage album av bildene som aldri blir fremkalt. 

De ensfargede stoffene skal leveres til skredderen for å gjøres om til to gigantiske duker til vårt nye spisebord.  Bordet måler 180cm x 180cm, så jeg tror jeg vil få problemer med å finne duker til det hjemme i Norge.


Scrappeblomstene ender mest sannsynlig hos ei kjempeflink venninne som lager nydelige kort, men satengbåndene skal jeg beholde selv.  Forhåpentligvis blir det laget noe pent av dette i løpet av sommeren. 

Bomullsstoffene har jeg planer om skal være en del av interiøret på Noras nye barnerom.  Det skal pusses opp og males, så da trengs det jo noen puter og gardiner i spreke farger også.

tirsdag 25. mai 2010

Babysokker


Babyboomen ser til å ha slått ned i vennegjengen.  Nylig kom nok ei lita tulle til verden, og disse sokkene er tiltenkt henne.  Mønsteret har jeg via Smuleblogg funnet hos Ullent eventyr, og i følge opphavskvinnen blir disse sokkene værende på foten uansett hvor mye babyen sparker.  Jeg har stor tro på at påstanden stemmer, for sokkene ser ut til å ha god passform.

Morsomme å strikke var de også, så disse blir det nok flere av etterhvert.  Gleder meg stort til å komme hjem til Norge og få fylt opp garnlageret nå - det er lite inspirerende restegarn som ligger igjen i kurven min. 

Sokken er strikket av en rest Baby Silk fra Du store Alpakka, forøvrig et deilig garn.


fredag 21. mai 2010

Kjekkasgenser til vinters



Jeg har fulgt Pickles-jentene ei stund nå og brukt noen av mønstrene deres.  I juleferien sendte jeg min første bestilling på Pickles-garn som jeg tok med meg til Qatar.  Det første jeg begynte på var en herlig kjekkasgenser til vinters.  Den er strikket i størrelse 1-2år av 200g Pickles Baby Merino i fargen "Nordisk Hav".


Her kommer litt reklame, for bedre garn å strikke av har jeg ikke vært borti!  Jeg klappet og strøk på bolen etterhvert som den vokste frem.  Hver en maske var en fryd å strikke. 

Er ikke helt fornøyd med halsen.  Vel er den tett og god når vinden biter, men den ser ikke så pen ut.  Skulle gjerne hatt mulighet til å brette den litt mer ned.  Det får bli en liten justering til neste gang.  For jeg skal garantert strikke en til Nora også, som hun kan ha til vinteren.  Denne ble strikket som en prøve på garnet og jeg falt pladask for den knallblå-fargen.  Den har ikke funnet sin rettmessige eier enda, men det skal vi nok få en ordning på etterhvert.

torsdag 20. mai 2010

Babyjakke med perlestrikk



Denne herlige babyjakken strikket jeg til ei lita tulle som kom i mars.  Den er strikket etter mønster fra Garnstudio.  Det gikk med fire nøster Drops Merino Extra Fine i farge 22. Knappene er kjøpt på Al Rawnaq i Doha, Qatar.


Jakken var gøy å strikke, men jeg plundret veldig med monteringen.  Syns ikke det blir fint når armene sys sammen i underkant som her - ser litt klumpete ut på et så lite plagg.  Garnet er en fryd å strikke med, og resultatet ser jevnt ut selv om den er strikket frem og tilbake på rundpinne.


Forhåpentligvis blir den vesle nyfødte frøkna fornøyd.


Esken er kjøpt samme sted som knappene - passet perfekt til en liten barselgave.